Estafetteverhaal: Sint Anthonis voert de spanning op

De ruim 60 bezoekers van TAAL AAN DE MAAS in Cuijk luisterden onlangs met volle aandacht naar het derde deel van het verhaal ‘Het blinkend goud’ dat met ingehouden trots en bravoure werd voorgelezen door burgemeester Marcel Fränzel van Sint Anthonis. Hij zei zelf dat hij veel plezier had beleefd aan het schrijven het verhaal, waar hij meer fantasie in kwijt kon dan in zijn ambtelijke schrijfsels.

burgemeester Marcel Fränzel vertelt

Het verhaal van burgemeester Fränzel is een vervolg op het verhaal dat collega Antoine Walraven schreef en hij borduurt zorgvuldig door op de nieuwe gegevens die hem in de eerdere editie zijn aangereikt. Ook hij blijft in zijn taalgebruik dichtbij de schrijfstijl van Lotte Samarah Hermens die het verhaal opstartte. Hij eindigt met de prachtige cliffhanger: ‘Wat stond hen nu weer te wachten’

Het estafette verhaal gaat zijn volgende fase in. Helaas, was burgemeester Hillenaar van Cuijk niet in de gelegenheid het verhaal ter plekke, in de Schouwburg Cuijk, van zijn voorganger over te nemen. Waarnemend burgemeester Joost Hendriks nam het stokje over en voorzag een fikse opgave voor zijn burgervader: “De lat ligt hoog”.

Lees hier het derde deel van ‘Het blinkende goud’