Over ons

De Kneep heet officieel Stichting De Kneep en heeft tot doel: “Het laten kennismaken, verbinden en stimuleren van de meer traditionele én de nieuwe regiotaalmakers”.

Dit willen we op allerlei manieren gaan doen. Bijvoorbeeld door het organiseren van een jaarlijkse manifestatie waarop regionale schrijvers en taalmakers elkaar ontmoeten en zichzelf presenteren aan een breed publiek. Tussendoor ondersteunen we ook andere evenementen en verzorgen we publicaties.

Waarom doen we dit? Omdat we er van overtuigd zijn dat we op een innovatieve manier kunnen bijdragen tot sociale en culturele binding in de regio. Door middel van het bij elkaar brengen van allerhande soorten taalmakers: van schrijvers en dichters tot vloggers en bloggers en slammers. Want omgaan met taal is méér dan schrijven alleen.

Wij denken dat juist een uitwisseling tussen talenten in uiteenlopende taalvormen kan leiden tot boeiende gedachten en nieuwe vormen van creativiteit.

Dat is de extra waarde die we met De Kneep willen toevoegen.

Kamer van Koophandel

Stichting De Kneep is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 69511853 en is gevestigd op het adres Kaneelstraat 51 5431 DW te Cuijk.

Bestuur

Voorzitter: Willem van Beek
Secretaris: Henny Frederix
Penningmeester: Gert Zegers
Adviseur: Marco van de Plasse

Bestuursfuncties en andere functies van de Stichting De Kneep worden onbezoldigd uitgeoefend.

Jaarverslag 2021

Download het jaarverslag (pdf)

Werkplan 2022

Download het werkplan (pdf)

Beleidsplan

Download de folder met achtergrondinformatie (pdf)

Statuten

Download de statuten (pdf)

Privacyverklaring

Download de privacyverklaring (pdf)