Monica Boschman volgt Mientje Wever op als kwarTAALdichter

Het is BiblioPlus en De Kneep opnieuw gelukt om een prominente regionale dichter te werven voor het kwarTAAL-dichterschap. Monica Boschman neemt voor het eerste kwartaal van 2023 die eervolle taak over van Mientje Wever.

Monica Boschman

Ook Monica zal elke maand minimaal één gedicht schrijven om in onze regio de liefde voor de poëzie verder aan te wakkeren. Die gedichten zijn te bewonderen op de websites en sociale media van De Kneep en BiblioPlus.

Op zaterdag 7 januari overhandigt Mientje de estafette-pen over aan Monica. Het belooft opnieuw een inspirerende happening te worden, met niet alleen poëzie van Monica en Mientje. Wilt u uw talent ook laten horen? U kunt zich daar ter plekke voor aanmelden.

De feestelijke overdracht vindt plaats tijdens een bijeenkomst in de bibliotheek van Grave en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.

Workshop ‘Dicht mee met de kwarTAALdichter

Het project rond de kwarTAALdichters beoogt de regionale poëzie te bevorderen. Niet alleen met de maandelijkse gedichten, maar ook door laagdrempelige activiteiten.

Zo dagen wij ieder die een dichtershart heeft uit om parallel aan de kwarTAAL-dichters hun poëtische talenten te delen. Om dat nóg concreter en uitnodigender te maken, organiseren we binnenkort (tijdens de Poëzieweek) een workshop ‘Dicht mee met de kwarTAALdichters’. Monica Boschman (ervaren in het verzorgen van poëzie-workshops) en enkele andere kwarTAALdichters zullen deze middag leiden. Noteer alvast in uw agenda: zaterdag 28 januari, bibliotheek Boxmeer van 14.00 tot 16.00 uur.