De Kneep start met een soos voor regioschrijvers

Stichting De Kneep wil een podium zijn voor regioschrijvers in het Land van Cuijk en Maasduinen. Dat is al aardig gelukt met twee activiteiten eerder dit jaar: het festival tijdens de Boekenweek in de Schouwburg Cuijk, Boek&Bal en de uitgave van het boek Schrijven als tweede natuur, een bloemlezing van verhalen en gedichten van regioschrijvers.

Nu start De Kneep met een soos voor regioschrijvers. Bij succes wordt die om de paar maanden gehouden, op verschillende locaties in de regio. De eerste editie vindt plaats in ’t Veerhuis in Oeffelt. Kijk hier voor de agenda>

De soos-avonden starten met een kort programma rondom een prangende vraag, waarbij doorgaans een regioschrijver een inleiding verzorgt, waarna het gezelschap zelf met die vraag aan de slag gaat. Daarna is er een gezellig samenzijn, oftewel ‘sozen’, onder het genot van een glaasje.

Alle bij De Kneep bekende regioschrijvers worden voor deze bijeenkomsten uitgenodigd. Regioschrijvers die nog niet bekend zijn bij De Kneep (dat inmiddels een bestand van ruim 80 namen heeft) zijn ook van harte welkom. Zij kunnen zich melden door een mailtje te sturen naar redactie@dekneep.nl. Daar kun je ook terecht voor vragen.

Wie is regioschrijver? Hij of zij die in de regio woont of daar sterk aan verbonden is en zich schrijver voelt. Klaar af.
De toegang van de avonden is gratis en vrijblijvend. Vooral een gezellig samenzijn en ervaringen uitwisselen, daar word je nooit dommer van.