Anja Geurts
Hello
Anja Geurts
About Me
Anja Geurts (1966) - Brabantse van geboorte - kreeg op de lagere school te horen dat taal ‘niet echt haar ding was’. Toch verslond ze de verhalen die haar voorgelezen werden en genoot ze van de gedichten die haar opa en moeder zomaar uit hun hoofd op zeiden. Op woensdagmiddagen was ze vaak te vinden in de bibliotheek. Voor een leesboek, maar ook voor informatieve boeken. Als puber schreef ze al gedichtjes. Tijdens het laatste jaar van haar studie aan de Gelderse Leergangen, geschiedenis en aardrijkskunde, kwam ze in 1990 in het Land van Cuijk wonen.

Inkt stroomt waar het niet gaan kan. In 2010 zag Anja een berichtje in de krant over Schrijftijd, een maandelijkse bijeenkomst verzorgd door Monica Boschman. Ze was meteen helemaal verkocht en ging ook de cursus Levensverhalen en diverse cursussen Op Dichterspad volgen.
Haar gedichten gaan over van alles. Was het K. Schippers die ooit over zijn werk zei: ‘Ergens anders was ik niet’? Anja denkt dat dat ook op haar gedichten van toepassing is. Taal is volgens haar om mee te spelen.
In 1990 werd een gedicht van Anja geplaatst in een bijlage van Margriet vol ‘Nachtgedichten’.

Gedichten van Anja verschenen in de volgende bundels:
Raadselige Roos – 2018: Stiletto (derde prijs)
Stadgedichtenbundel – 2019: Bij het stoplicht
Dichten voor Water VI – 2020: Herinnering aan zomer 2019
Raadselige Roos – 2023: Vertel me

e-mail: anjageurts14@gmail.com